søndag, juni 24, 2012

Sankt Hans og opskrift på saltdej til bål mad

Gårsdagens Sankt Hans var en af de hyggeligste jeg har haft længe, delvis takke være vejret som holdt tørt hele aftenen.
Vi lavede bål i haven og mad i saltdej, og jeg vil gerne dele opskriften med jer, det smagte rigtig godt og er meget nemt.

Saltdej, egnet til bålmad (kød, kartofler, kylling og fisk, tror også at det kan bruges til visse grøntsager som majskolber)
8 dele mel
3 dele salt
3 dele vand

Det hele blandes sammen og maden pakkes ind, der skal være et lag på ca 2-3 cm rundt.
Vi har lavet flæskesteg (uden svær) og 2 stk. mørbrad, stegen fik en lille time og mørbradene ca. 40 min. Vær opmærksom at maden IKKE skal saltes inden.

Inden de kom på bålet

Yngsten hygger i barnevognen

Ældsten havde travlt med alt muligt ;)

Kødet er kommet på bålet med bagekartoflerne.

Mørbraden frisk fra bålet

Yngsten og far snakker lidt

"Skallen" kan være lidt svær at åbne, og det er MEGET varmt.
Vi brugte en skarp kniv og hakkede hul hele vejen rundt.

Den tomme skal

Flæskestegen
Kødet bliver mørt og saftigt da intet kan komme ud af skallen.

Snobrød med syltetøj tager man aldrig fejl af

3 kommentarer:

Maddy sagde ...

ejj hvor ser det godt ud!

Mor sagde ...

Ser dejligt ud :) og dejlige billeder af børnene og farbassen ;)

Silja sagde ...

Nøj hvor smart den der saltdej! Ser også hyggelig ud med mad på bål til skt. hans aften med pigerne og manden. Ægte familie-hygge! Heldigt med vejret! :-D