fredag, juni 25, 2010

Mine hemmeligheder som mor

Inspireret af det nye gratisblad Mor fra Babysam, om de 25 hemmeligheder en mor ikke fortæller til en kommende mor... der står så meget sandt, men også noget som jeg ikke helt vil give ret i, så nu vil jeg forsøge med min version - og hvis du er lidt sart med hvad angår om man skal have børn eller ej, så spring endelig over ;)

Hemmelighed # 1
Når testen er positiv, venter man med længsel på kvalmen, større bryster og spirende mave - alt skal helst ske inden for 24 timer - også ømheden ved at gå og hævede fødder, giv mig alt, jeg er gravid.

Hemmelighed # 2
Udadtil ser det smukt ud at være gravid, men det er faktisk ikke særlig flatterende for kroppen, hormonerne gør at man får (øget) hårvækst på mærkelige steder, bumser og ej for at glemme hæmoriderne (som jeg blev forskånet for!), øget appelsinhud, fedtet hår...

Hemmelighed # 3
Man kan bruge lang tid på at fortælle venner og bekendte hvor "god" en gravid man er, ingen røg, ingen parabener, ingen alkohol, ingen dyrehår, ingen mad fra dåse, ingen koffein, ingen chokolade, ingen jordbær, ingen ikke økologisk mad, ingen ditten ingen datten - så lev dog ;)

Hemmelighed # 4
Det er meget ucharmerende at føde, man sveder som et svin og det gør ubeskriveligt ondt i hele kroppen - ingen blufærdighed (var det ikke for min jordemoder, så havde den stakkels forsinkede tolk set hvordan Gud havde skabt mig - efter en fødsel med flænger und alles) , ungen skal bare UD og det skulle helst være igår.

Hemmelighed # 5
Dagen efter fødslen er der en ømhed i underlivet som man ikke drømmer om, især i endetarmem, man skulle tro at ungen kom ud den vej.

Hemmelighed # 6
At føde gør ondt, men når babyen er ude så er det overstået - amningen bliver ved og ved og ved og ved og ved, sårene på vorterne har svært ved at hele og går op hele tiden, og det er yderst smertefult kan jeg berette.

Hemmelighed # 7
Brysterne kan være så ømme og fulde af mælk at tårene kan trille ned - selvom der ikke er nogen som rør ved dem.

Hemmelighed # 8
Man ser helst at den efterladte fødemave og overskydende kilo forsvinder i løbet af 24 timer, for nu er babyen ude og man er færdig med at være gravid. At det stadig er der 9 måneder efter, beretter historien ikke noget om.

Hemmelighed # 9
Søvnmangel kan gøre vanvittige ting ved folk. Får du en baby som IKKE sover om natten, så sov om dagen, det er så vigtigt at få søvn. Og ja, folk har sagt det før, jeg siger det igen søvn er så vigtigt!

Hemmelighed # 10
Man går rundt med en fornemmelse ikke at slå til, man gør ikke nok rent derhjemme, man ser vennerne for lidt, babyen græder i barnevognen, manden er irriteret over manglende ømhed og sex...

Hemmelighed # 11
Prioritering er den værste fjende. Vil du hellere støvsuge end at få et puserum med et kulørt blad - hjemmet bugner men du har fået 10 minutter alene. Prioritering - og så skid på hvad andre siger.

Hemmelighed # 12
Sundhedsplejersken har ikke altid ret og ved ikke bedst. Følg mavefornemmelsen.

Hemmelighed # 13
Nogle øjeblikke får man seriøs lyst til at smide ungen ud af vinduet, krybe under dynen og ahh stilhed.

Hemmelighed # 14
Når man endelig skal ud i den virkelige verden, kan man bruge laaang tid på at finde det helt rigtige tøj, det skal dække den ekstra delle, de større overarme, dobbelthagen og så skal man ligne en overskudsmor.

Hemmelighed # 15
At man under barslen kom i bad 2-3 gange om ugen - på en god uge! Det er ikke engang lyv - prioritering.

Hemmelighed # 16
Man føler sig som en dårlig mor, fordi man er ude uden babyen og man er glad for det.

Hemmelighed # 17
Man sammenligner uhæmmet ens barn med andre jævnaldrene børn. Med den motoriske kunnen, udseende (mit barn er altid smukkest), tøj og materielle goder (barnevogn!).

Hemmelighed # 18
Man drømmer nogle gange om, hvordan livet vil være uden babyen. Hvordan det var, kun at være alene (eller to), uden en krævende baby som absolut vil det hele og for så blive hysterisk sur fordi det er forkert alligevel.

Hemmelighed # 19
Det bliver aldrig lækkert at skifte en lorteble, uanset om man gør det 10 gange dagligt. Lort er lort, hvadenten det kommer ud af en smuk røv eller ej.

Hemmelighed # 20
Det er så fedt når babyen får øje på sin mor og får julelys i øjene.

Hemmelighed # 21
Man må bide i mange kameler hvad angår forskellige syn på opdragelse.

Hemmelighed # 22
Man kan tude af glæde, når ens lille baby gør noget for første gang.

Hemmelighed # 23
Man vil gøre alt for det lille barn. Også kriminelle handlinger, bare babyen er glad og lykkelig.

Hemmelighed # 24
Sex efter fødsel er no go. I laaaang tid, sådan er det bare - fat det dog, mænd.

Hemmelighed # 25
Få måneder efter fødslen, bliver man skruk efter nr. 2, 3 og 4.

**********************************************************


Og jeg VED at der er nogen derude som læser dette og tænker; naa, det kan vel ikke være så slemt - nej, selvfølgelig ikke, alt skal opleves individuelt, det at blive mor kan være en bedre oplevelse men også meget værre.

Jeg fik heldigvis en unge som sov igennem fra den dag vi kom hjem fra hospitalet, det har betydet at jeg har overskud til ting som mange andre ikke har, men jeg er langt fra en overskuds mor, har også kæmpet med mit selvom det ikke ser ud af noget udad til.
Jeg synes at det var absolut "værst" lige efter fødslen, den første måned, alt gør bare ondt, bryster, underlivet, hovedet - så mange tanker og ting man skal vænne sig til.


Kom endelig med flere hemmeligheder - der er sikkert mange som jeg har fortrængt.

3 kommentarer:

Miss.Møllebo sagde ...

Synes hemmeligehederne er vildt rigtige og jo det er nok alt det en mor og også en svigermor ikke fortæller den kommende mor. Kunne nu nok fristes til at vise min søn det
( Han skal være far for første gang til September)Også tankevækkende at der intet nyt er på den front selv efter 30 år, vi talte bare ikke om det,mødregrupper var ikke opfundet og der var ingen bloggedamer og skrive sammen med.
God vind til dig og dine kære fra en gammel mormor.

Maddy sagde ...

Hvor sjovt at læse, enig i nogle, uenig i andre - skønt for vi er jo så forskellige!

hemmelighed 26 - man bliver aldrig helt klar til at få børn, selvom ungen er hjertens velkommen og ønsket, bliver man alligevel overrasket over hvad det til tider kræver.

Mor sagde ...

Hemmelighed nr.....
Du slipper ALDRIG som i nogensinde som i never ever....for bekymringen selv når de er voksne og har deres eget liv ;) får man daglige sug i maven af skræk over der skulle være sket en af ens fantastiske og uundværlige unger noget....