onsdag, maj 09, 2012

Smittet med en gal salat

Jeg er blevet smittet af solens stråler, tanken om vores forstående lækre have og vores forstående grill-mani og har besluttet mig for at vi (jeg) skal spise salat mere eller mindre hver dag.
Det er normalt noget vi ikke er så gode til, for når jeg tænker salat indeholder det ofte det samme, iceberg, tomat, majs og agurk - men der findes utallige lækre salatvarianter, man skal bare kende dem.
Jeg har iøvrigt også nogle graviditetskiloer at tabe og startdatoen for mit løbetræning nærmer sig! det er allerede på mandag *host host*

Disse salat har vi spist her på det seneste;
Melon salat
Galia melon i tern
Honning melon i tern
Agurk i mindre skiver
Kernemix af græskar, solsikke og peanuts

Klassisk sommersalat
Iceberg salat
Grønne vindruer skåret i skiver
Cherry tomater i både
Baby majs skåret i tern
Basis salat med hvidkål (denne er god som mellemmåltid også)
Hvidkål i tynde skiver
Revet gulerod
Saltede kerner (man kan købe poser med saltede græskarkerner og peanuts)
Sød ananas fra dåse i tern


Og så har vi spist tortillas her til aften, i stedet for det sædvanlige tortillasfyld fik vi revet squash og gulerod til vores kyllingtern - og det var overraskende lækkert! Selv Vigga spiste det hele.

Kom endelig med indputs til salat som ikke indeholder det sædvanlige iceberg, tomat og agurk :)

3 kommentarer:

Pernille sagde ...

De sidste to jeg har lavet som grill-tilbehør har set sådan ud:

Bønnesalat

Grønne bønner (fra frost, lige blancheret/opvarmet let i microovn)
Rødløg i meget små tern
Soltørrede tomater i olie skåret i tern (kan også købes i tern, så du ikke skal stå og skære ud)
Cherrytomater, lækre solmodne, skåret i kvarte
Avocado
Feta

Grøn salat (med gengangere, for jeg brugte resterne fra bønnesalaten ;o)):

En pose blandet (baby)salat
Friske grønne asparges skåret i mundrette stykker
Soltørrede tomater (rester)
Cherrytomater (rester)
Feta (rester)
Avocado (jeg er bidt af en gal avocado for tiden - måms!)
Sukkerærter skåret i mundrette stykker

Begge salater serverede jeg med en hjemmelavet olie/eddike dressing jeg laver således:

Olie
Eddike
Salt/peber
Hvidløg
Dijonsennep
Honning eller sirup

Jeg laver den meget på slump, men du skal have godt med hvidløg, sennep og honning/sirup i. ;o)

Velbekomme!

Livet blandt stiletter og mursten sagde ...

du er en stjerne Pernille, det er gemt!

Mor sagde ...

You go girl !!! :D